GRIET FRANCART

JÖRGEN NUYTS

INGENIEUR - ENERGIEDESKUNDIGE

ARCHITECT - STEDENBOUWKUNDIGE

Renovatie van een gesloten bebouwing te Leuven

 

Uitvoeringsperiode...

Najaar 2006 - voorjaar 2008

 

Omschrijving...

Het hoofdgebouw krijgt op het gelijkvloers een kleine uitbreiding.

Het gebouwtje achter de woning wordt afgebroken, zodat er extra ruimte voor een tuin ontstaat.

Het project beslaat een totale oppervlakte van 221 m².

 

Het gelijkvloers en de eerste verdieping worden omgebouwd tot de privevertrekken van de eigenaar. Op de zolderverdieping worden 2 studentenkamers en een gemeenschappelijke keuken voorzien.

De volledig vernieuwde traphal, die de verbinding vormt tussen deze ruimten, is dan ook het hoogtepunt van deze woning, zoals te zien is op de foto.

Bij het ontwerp hiervan is een strak en modern design gecombineerd met de traditionele elementen van het huis.

Ook wat betreft de voorgevel is het authentieke karakter van de woning behouden.