GRIET FRANCART

JÖRGEN NUYTS

INGENIEUR - ENERGIEDESKUNDIGE

ARCHITECT - STEDENBOUWKUNDIGE

Renovatie van een halfopen bebouwing te Bertem

 

Uitvoeringsperiode...

2001 - 2003

 

Omschrijving...

De bestaande woning werd aan de binnenkant bijna volledig afgebroken.

De indeling werd volledig veranderd.

Dak en ramen werden vernieuwd, en er werd achteraan een uitbreiding gebouwd. Deze biedt ruimte aan een eetplaats of speelhoek.

Het hedendaagse ontwerp brengt veel licht naar binnen, en biedt functionaliteit.

De keuken bevindt zich centraal, biedt veel bergruimte en via een nis in de muur wordt het licht naar binnen gebracht.

De voordeur, die zich oorspronkelijk in de voorgevel bevond, werd verplaatst naar de zijgevel. Hierdoor ontstaat er naast het huis een aangename ruimte.

Voor de tuin werd een ontwerp gemaakt, waarbij rekening gehouden werd met de hoogteverschillen in de tuin. (zie ook rubriek Tuin)