GRIET FRANCART

JÖRGEN NUYTS

INGENIEUR - ENERGIEDESKUNDIGE

ARCHITECT - STEDENBOUWKUNDIGE

Renovatie van een gesloten bebouwing te Hoegaarden: Stoopkensstraat

 

Uitvoeringsperiode...

Voorjaar 2005 - 2012

 

Omschrijving...

Dit project is onze eigen woning.

Het huis is gelegen in een rustige buurt, vlak bij de brouwerij van Hoegaarden.

Het gelijkvloers van de woning wordt gebruikt als werkruimte voor het architectenbureau.

 

Het huis werd grondig gerenoveerd. Alle draagvloeren en binnenmuren werden verwijderd, de draagbalken werden vervangen, en het huis werd heringedeeld.

Het dak werd vervangen, en het huis werd voorzien van een regenwaterput.

De ramen van enkel glas werden vervangen door hoogrendementsbeglazing. Hierbij werd er gekozen om de ietwat opvallende vorm van de ramen te behouden, om het karakter van de voorgevel te bewaren.

 

De binnendeuren - volhouten, eiken deuren, waarvan enkele dubbele deuren - worden gereinigd en zullen worden hergebruikt in het nieuwe interieur.

 

De tuin, die voorheen was volgebouwd met verscheidene aanbouwtjes, werd volledig vrijgemaakt, en zal worden heraangelegd.

 

De achtergevel werd, na de verwijdering van het oude dak, grotendeels herbouwd, zodat er een raam over 2 verdiepingen ontstond.

De luchtdichtheid van de woning werd verbeterd, voor de verwarming werd er gekozen voor een gascondensatieketel, gecombineerd met vloerverwarming. Bovendien worden dak en muren waar mogelijk geïsoleerd.

 

Samengevat kunnen we zeggen dat het authentieke karakter van de woning zoveel mogelijk werd bewaard, daarnaast kreeg de woning een modern interieur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plannen: